Jeg har valgt og være edru i dag

Nok en dag overstått som startet med akkurat det samme som det har gjort de siste 652 dagene! dagene starter med ett valg, ett bevisst valg om å være edru for i dag, jeg orker ikke og forholde meg til en uke fremover i tid eller en måneds tid men for akkurat i dag er jeg edru. 

Noen fortalte meg noe genialt en gang! du vet når du reiser på fly? og du får beskjed om at du ikke får røyke under turen? da vet du at når du lander kan du røyke så mye du bare orker, men hva om du hadde blitt fortalt at du aldri igjen fikk røyke igjen? 

Jeg tenker at når jeg en gang blir gammel og ikke har ansvar for noe annet enn meg selv, så ser jeg for meg med en paraplydrink ved bassenget i Thailand eller noe, men for akkurat nå velger jeg og være edru og gjøre alle disse tingene jeg elsker. For hver gang man utsetter den drinken så går det lengre og lengre tid imellom hver gang man tenker på den, den blir mindre viktig og til slutt ønsker man ikke og en gang ta den 😉

Jeg har for mye og leve for, jeg ble så intenst lei av tilværelsen og så uendelig trøtt på og være falsk og organisere rusingen min, det store problemet var jo alle rundt meg. Nei skal man ruse seg er det best når man er mutters aleine, og jeg er glad i mennesker så har funnet ut at det beste er og bare være edru for i dag, så ser vi hva som skjer i morgen! 

Nok en dag er overstått og jeg har bare blitt enda mer klar på valget jeg tok den 18.desember 2019! livet er rett og slett for kort til og ruse bort og med alle menneskene som har komt inni livet mitt så rekker jeg faktisk ikke å kjede meg heller.

Også i kveld kan jeg legge meg med en gullende ren samvittighet og det er faktisk det som gjør mest inntrykk på en som har levd i rusen i så mange år. Jeg gleder meg hver eneste kveld til og legge meg med boka mi og våkne til en helt ny dag! jeg har blitt flink på og sette pris på de små tingene. 

Ønsker dere en deilig natt alle sammen! natta.

 

 

 

Liker du denne bloggen? 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Kast bekymringene i boss og start og leve litt!

Jeg tror at grunnen til at jeg har klart og komme hit jeg er i dag er at jeg aldri har vært en bekymret sjel, jeg har tatt livet på sparket og alltid sett etter muligheter isteden for problemer. Det er klart det høres rart ut at ett menneske som har hatt angst siden hun var 5år sier noe slikt, men min angst har aldri vært i sammenheng med bekymringer. 

Når man bekymrer seg bekymrer man seg alltid for noe som aldri skjer, ALT annet skjer men ikke akkurat det du går og bekymrer deg over. Å ta livet litt som det faller seg er noe alle har godt av å lære litt mer om, meg selv inkludert. Vi kan faktisk ikke kontrollere noe som helst, foruten oss selv så jeg tenker at å senke skuldrene litt og velge og leve faktisk kan gjøre underverker.

Det er klart at målet ikke kan være og være fullstendig bekymringsløs, men og velge kampene sine med omhu. Å lære dette har gjort livet mitt mye enklere og jeg ønsker og vise dere en sirkel som har hjulpet til og gi slipp på unødvendige problemer og tankekjør! 

Nå får jeg ikke laget en sirkel her, men skal forklare med ord! 

Du har ett problem

  • Tenk igjennom hva du kan løse her og nå
  • Tenk igjennom hva du trenger hjelp til for og løse problemet
  • Tenk igjennom hva du må arbeide med for og løse det
  • Tenk igjennom hva du faktisk bare må leve med

 

 

Det er så enkelt og så vanskelig på samme tid, men dette har gjort meg langt mer løsningsorientert enn før. Prøv og se om dette er noe du kan få bruk for i hverdagen.

Å fokusere på viktige bekymringer som er reelle kan luke ut alle disse tidstyvene, disse som krever energi og som man ofte faktisk ikke en gang tenker over før man retter fokuset mot det. Den eneste dagen vi har kontroll over er akkurat her og nå. 

Ha en fantastisk dag videre kjære alle sammen!

 

 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

 

Klare for en ny epoke, vi er klare for smått i hus!

Ett liv uten er intet liv.

Etter at mamma drev massemord her i huset og vi kom hjem til ett dødt akvariet har noe manglet, noe vesentlig i livet er borte og jeg kjenner abstinensene når det ikke er dyr i hus. Vi har en katt som liker og være mest ute eller ligge på loftet og sove, det er ikke mye selskap i han og man merker at vi mennesker bare er folk som bor i samme huset som han. Han trenger oss ikke på en måte. 

Aldri før har jeg hatt akvariet, jeg har rett og slett ikke hatt denne interessen men etter og ha hatt det en stund merker jeg hvor avhengig man blir. Jeg liker og ha noe og styre med og denne roen dette skaper savner jeg virkelig. Nå er er vi klare til og bygge opp stammen igjen og skaffe oss nytt akvariet i hjemmet! 

Vi har også snakket om hund i snart 2år, vi har vurdert dette over lang tid og har bestemt oss for og vente en stund til. Jeg for min del har aldri hatt hund før og jeg må finne den perfekte hunden for plassen vi har rundt oss. Jeg ønsker ikke og ha en stor hund, da dette ville være dyreplageri i den lille leiligheten og det viktigste er at hunden trives. Dette valget tar vi på ytterst alvor! 

Å skaffe seg hund er ett like stort valg som og velge og få barn, ansvaret man tar på seg er enormt og vi er usikre på oss selv ennå. Vi trenger litt mer tid i tenkeboksen men den store drømmen er og ha en hund i hus! 

 

Behovet for og ha noe og ta vare på har vokst frem, nå som vi vet at vi faktisk er i stand til og gjøre det. Det er en del av denne prosessen med og leve ett rusfritt liv. Nå som vi har kontrollen på de fleste områder i livet ønsker vi og berike familien våres med ett nytt medlem, vi har nok kjærlighet og gi men skal bruke god tid på dette viktige valget.

Gleder meg til og ta dere med på denne prosessen, med og skaffe både akvariet men ikke minst å velge ut hund! dette blir spennende! 

 

 

Liker du denne bloggen? 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Jeg hadde ingenting, nå har jeg alt

God kveld kjære lesere! 

I kveld har vi hatt etterverngruppe og kjørt ut en hel kasse med bakevarer! jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har gjort noe tidligere på dagen av betydning eller mening så jeg behøvde og få unnagjort noe i kveld. Jeg liker og føle meg nyttig når jeg legger meg om kvelden. 

Jeg kjenner rett og slett at både helgen og gårsdagen ikke minst har tatt all energien min, jeg føler rett og slett at jeg har vært på en skikkelig fest og kjenner også at det vil ta en tid og hente seg inn igjen. Det tyder på at vi virkelig har hatt det moro og tatt oss skikkelig ut.

Hele denne uka er tettpakket, jeg har med andre ord ikke egentlig tid til og ikke gjøre noe en hel dag så jeg satser på at dagen i morgen blir litt mer produktiv! jeg kjenner meg mer motivert enn noensinne og det kribler i kroppen etter og sette igang neste prosjekt. 

Det føles godt å være så privilegert og ha mye på kalenderen og ikke MINST og vite at man er i stand til og planlegge en uke fremover, akkurat det ser jeg på som ren luksus med tanke på livet jeg har bak meg. Det er mange ting i hverdagen andre tar for gitt men som er riktig store for meg, jeg legger merke til disse småtingene jeg nå faktisk kan gjøre! 

Jeg sa på møtet i dag at jeg føler at jeg har funnet min plass i livet, jeg kjenner at jeg ikke er like redd lenger for at alt bare skal gå til helvetet igjen, jeg kjenner en fred inni meg og engster meg ikke lenger over morgendagen og fremtiden. Det må være ett helt perfekt sted og være!

Med dette ønsker jeg dere en fredfylt natt med gode drømmer, jeg fatter ikke at jeg er så heldig som har dere!  hver eneste kommentar betyr hele verden for meg og jeg tar til meg absolutt all energi dere gir! dere skal vite at uten dere er det faktisk ingen meg, og ingen andre gjør meg sterkere enn akkurat dere som leser dette. 

Jeg hadde ingenting, nå har jeg alt. 

 

 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Store forandringer både i livet og i hjemmet!

Dette er første dagen min hjemme siden fredag og det har gått i ett! jeg har holdt foredrag for første gang om mitt eget liv foran ett publikum! nervene har vært tynnslitte og alt annet har måttet vente, til nå! 

Innlegget om foredraget finner du her: https://monicavederhus.blogg.no/den-beste-dagen-i-mitt-liv.html

 

Denne kroken våres blir bare bedre og bedre, men snart må hjemmekontoret mitt bøte med plassen!

Etter hvert som vi lager til hjemmet våres dukker det opp ting som bare forbedrer det! hvem hadde vel trodd at ett speil ville føre til så store forandringer? stua føles faktisk større bare ved dette enorme speilet. Det er det største speilet jeg har hatt og det har blitt en del av stua allerede. Jeg elsker det! 

Speilet gjør faktisk slik at stuen føles større!

Kontorkroken jeg laga meg må snart bøte med plassen for jeg har nemlig ønsket med akvariet med møbel under til bursdag og jul i år! vi hadde jo ett akvariet med over 30 fisk som mamma klarte og ta knekken på når vi var på ferie, og min kjære klarte og knuse akvariet da vi skulle vaske det. Savnet har blitt større og større, og når man først har blitt vant med å ha ett slikt i stua så blir det en hobby og en avhengighet, jeg gleder meg til og få dette i hus! 

Innlegget om hjemmekontoret:

https://monicavederhus.blogg.no/skrudd-sammen-mitt-eget-hjemmekontor.html

 

Vi fikk tak i ett skap til alt vi ikke får plass til på klesrommet våres, og min kjære mente vi måtte ha tv på soverommet, for meg er ikke tv viktig der men han fant en løsning som fungerte for oss begge. Smart og kreativ mann!

 

Vi tok speilet vi hadde i gangen som rakk helt til gulvet og plasserte på soverommet og trenger nå ett lengre speil, jeg er på utkikk etter ett som passer her.

Jeg kjenner at jeg er  bitt av basillen og finner så masse inspirasjon! aldri hadde jeg trodd at slike ting ville interessere meg og fange meg på denne måten. Jeg er hjemme på heltid og venter på ryggoperasjon, det er ikke mange fysiske ting jeg klarer men akkurat dette får jeg til! 

Det har vært en reise det her! både i hjemmet og i livet ellers og jeg gleder meg bare til fortsettelsen og til og vise dere både fremgang og forandringen som skjer her hjemme. Nå har vi en pause i oppussingen men det betyr ikke at det ikke skjer ting her av den grunn. 

Fortsatt åpen ærlig og rusfri på 651 dagen! 

Laga til trappen med dekor som står til våres stil!

 

 

Liker du denne bloggen? 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Alt jeg ønsker meg til jul er og få klemme barna mine igjen

God morgen kjære alle sammen!❤️ det er onsdag og jeg har ikke rukket og hentet meg inn igjen etter helgen ennå, det har gått i ett hver eneste dag og inntrykkene har bare vært større og større og ta innover seg. I dag planlegger jeg en dag hjemme.

I går var jeg på samvær med barna mine og hadde noen gode timer sammen med dem, vi fikk styre oss på egenhånd og gikk i butikker sammen. Det jeg gledet meg mest til på forhånd var å klemme dem men det må vente til alle er fullvaksinerte. Jeg prøvde og ikke la det overskygge gleden over å se dem igjen og nøt heller disse øyeblikkene sammen med dem.❤️

 

Alt jeg ønsker meg til jul er og få klemme barna mine igjen. Det er over 2år siden sist.

Ordtrykket: man må velge sine kamper har fått stor betydning for meg i denne prosessen, jeg kan ikke ta innover meg alt som går meg imot! jeg må velge hvilke som er viktige og ta dem jeg orker, ingen klarer og kjempe for alltid og noen kamper er rett og slett helt unødvendige og ta. 

I kveld er det gruppe som alltid og resten av uka er nøye planlagt med ulike gjøremål og aktiviteter, men for i dag skal jeg prøve og organisere meg her hjemme, falle på plass igjen og starte disse nye prosjektene som står for tur!  jeg kan love dere at denne bloggen aldri blir kjedelig, for her går det i ett! 

Jeg har gjort noen forandringer her hjemme som jeg gleder meg til og dele med dere! stay tuned! 😉

 

Liker du denne bloggen?

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Hadde druknet meg i alkoholen på dette punktet

Facebook undrer stadig: hva tenker du på?

Hva pokker skal man tenke når man på jevnlig basis må si hade til sine egne barn?

Det er klart at det har blitt bedre med åra, det er tross alt 13år siden jeg mistet dem men jeg har ikke lært meg kunsten å bli vant med det. Jeg har alltid brukt rusen som bedøvelse etter samværene, jeg har druknet meg i alkoholen med det samme. Nå tenker jeg bare på at jeg skal hjem og bygge opp livet mitt.

I så mange år har jeg reist hjem igjen til ingenting, bokstavelig talt! Nå reiser jeg hjem til dette livet som jeg har blitt riktig fornøgd med.

Jeg har hatt det helt fantastisk sammen med barna mine og mange ganger har jeg tenkt på at selv om jeg har gjort mye dumt i livet så har jeg faktisk gjort to helt perfekte ting! Det var og få dem og berike livet med to så fantastiske mennesker ❤️

Vi har spist deilig pizza og gått på shopping i flere timer ❤️ Det høres helt ordinært ut men jeg aner ikke hva dem en gang liker, og få ett lite innblikk i smaken deres og hva som opptar dem er bare GULL verdt for meg! ❤️

Det har vært en lang dag med mange følelser som alltid men denne gangen kjenner jeg null behov for og døyve noen smerte, denne smerten er normalt og helt naturlig. Det er en del av prosessen og faktisk stå i alle disse følelsene, og jeg føler jeg har komt langt på vei til og akseptere det.

Jeg har fortsatt en time igjen til jeg er hjemme men jeg har valgt og se denne tiden i bilen som egenterapi med musikken på full guffe. Tenker det er bedre enn og se på det som en dårlig ting 😁


Bilder av barna kommer aldri på denne bloggen her men jeg har tatt noen blinkskudd på turen ❤️

En klar beskjed ifra oven!

I dag fikk jeg en klar beskjed ifra oven! Den klareste beskjeden man kan få. Jeg hadde ingen planer om noen shopping i dag og hadde egentlig bestemt meg for og slutte og bruke penger på tull. Idet jeg hadde tenkt tanken veltet jeg hele kaffekoppen over meg og jeg har lært at man skal høre på de som er over oss. 😂

 

Jeg kan forstå dem som tror dette ble gjort bevisst bare for og få en unnskyldning til shopping men så god fantasi har jeg faktisk ikke 😂

Nå spruter svetten og nervene begynner og ta meg, dem ble litt forsinket så jeg fikk plutselig tid til og tenke. Det er tydeligvis en ting jeg skal slutte med. 😂

Uten barna hadde jeg vært død for lenge siden

God morgen alle sammen! Håper dere har hatt en lang og deilig natt med masse søvn! hun bak alle disse ordene sliter litt med den parten, men nå er det en ny dag og det braker løst med samvær med barna mine. Jeg har 6 timer og kjøre så jeg får god tid til og tenke og reflektere både før og etter.

Jeg føler jeg hele tiden er på farten noe som viser igjen i hjemmet mitt! vi har ikke pakket ut og det er kaos rundt oss men denne gangen bryr jeg meg faktisk ikke. Det er langt viktigere for meg og oppleve alle disse tingene jeg får lov og være med på enn og ha ett plettfritt hjem med alt på stell. 

Noen ganger hjelper det bare å gi litt faen og det gjør jeg akkurat nå. For hvem bryr seg egentlig? 

Denne dagen skal jeg nyte til det fulle, jeg skal bruke disse få timene jeg får sammen med barna mine til og lære dem og kjenne, være nær dem og bare nyte og få lov og være mamma for en liten stund. Barna er det viktigste, dem er grunnen til at jeg ikke har gitt opp for lenge siden og dem er de største motivasjonene for meg når det butter imot! 

Jeg vet jeg skal være forsiktig med og legge det store ansvaret på dem, men jeg tenker det er greit og si. Uten dem hadde jeg ikke vært her i dag. 

Pandemien har preget også oss. Avstand har vært en del av samværene.

 

Nå skal jeg kaste meg i dusjen og gjøre meg klar! alt skjer i siste liten her, vimsehuet kommer frem uansett hva man prøver og planlegge. Ha en fantastisk start på denne tirsdagen alle sammen og tusen tusen takk for støtten! 

 

 

 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Monicas forebygging mot vinterdepresjon!

Jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i denne tunge følelsen når det begynner og bli mørkt ute, alt blir så mye tyngre! jeg har alltid hatt det slik at når vinteren kommer blir det vanskeligere og motivere seg selv, i år har jeg bestemt meg for og gjøre alt i min makt for og forebygge dette jeg vet kommer.

 

Vinteren kommer om vi liker det eller ei. Man får bare gjøre seg mentalt klar. Bilde tatt ifra Polljen med utsikt mot Måløy

Så langt tilbake som jeg kan huske har siste delen av året vært forbundet med traumer og dårlige perioder, det har faktisk vært enkelte år der alt har vært fint helt til de siste månedene i året, det kan selvsagt være tilfeldig men jeg tror at det har en sammenheng.

Vågsberget en kald vinterdag i fjor

En gang ble jeg liggende i sengen i 2mnd i strekk, rett ut og klarte såvidt og gå på toalettet og tilbake i sengen, jeg husker at selv mamma ble bekymret. Telefonen min var av og jeg så ikke selv hvor deprimert jeg var den gangen før etter det hele var over. Det skremmende hvor intenst slikt kan bli og hvor blind det gjør en. Jeg skal aldri tilbake dit.

I fjor tok jeg jula tilbake og innførte alle tradisjoner igjen, jeg valgte og gjøre noe med denne angsten og denne kvalmende følelsen jeg alltid har fått allerede i september. Jeg har grua meg i mange måneder før jul og har alltid hatet den intenst, men i fjor klarte jeg faktisk og få en fin desember.

 

Man kan si hva man vil om vinteren, vakkert er det iallefall!

I år har jeg bestemt meg for og bekjempe denne vinterdepresjonen som jeg vet kommer allerede i disse tider, jeg vet at når det starter og bli mørkt ute så kommer den sigende, men denne gangen er jeg klar. 

 

Jeg skal fylle alle rom med lys av ulike slag, jeg skal sørge for å ha det koselig rundt meg her hjemme og jeg skal prøve og gjøre dette mørket til noe bra. Jeg har store planer om å dekorere hjemmet mitt etter årstiden vi er inne i, og prøve og ta denne perioden av året tilbake. Det er på tide nå og gjøre noe positivt utav også disse siste månedene i året. 

 

Jeg har også sørget for å holde meg aktiv, jeg har fylt kalenderen med ting jeg gleder meg til frem til juleaften, som en liten julekalender som starter allerede nå! jeg er så lei av og alltid gå på en smell på denne tiden av året, men denne gangen er jeg forberedt og klar til og gjøre noe med det! 

 

 

Nå skal jeg legge meg i sengen med en god bok og sørge for og være uthvilt til i morgen! jeg skal nemlig møte barna mine og ha noen timer sammen med dem, jeg gleder meg så mye! 

 

 

 

Vi har laget Facebook-gruppe til denne bloggen 😁 meld dere inn og følg oss videre ❤️ Vi lover det ikke blir ett kjedelig sekund! 😁 her er lenken https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share