DETTE har jeg lært i dag!

I dag har jeg lært at det ikke er ett smart trekk og glemme roll-on, jeg ante ikke hvor mye jeg svetter uten den. Jeg har lært mer om min rolle som pårørende og har deltatt på “Møteplassen” på Nordfjordeid! jeg har lært at grenser også er kjærlighet og at man ikke skal være redd for og sette både krav og regler til mennesker man skal ha i livet sitt. Jeg har lært at det finnes ufattelig mange pårørende der ute og håper at jeg får muligheten til og gjøre en forskjell også der!


Man lærer så lenge man lever og jeg går aktivt inn for og faktisk lære mer om dette jeg brenner så varmt for! det er min plikt som pårørende og tilegne meg kunnskap som kan gjøre min rolle lettere og tolke og agere utfra, det har jeg lært meg i dag. 

Nå ser jeg frem til denne spennende uka som ligger foran oss der jeg skal til psykolog, være med i erfaringsråd OG holde foredrag på en videregående skole! i helgen skal jeg også ha samvær med barna mine, så jeg prøver og holde det på avstand til lørdag, jeg trenger fokuset på tingene jeg skal få gjort men kriblingen i kroppen er konstant tilstede. 

Jeg trenger all positiv energi rundt meg akkurat nå, pappa blir utskrevet denne uka så jeg prøver og forberede meg mentalt til også dette, jeg har mange baller i luften på samme tid og prøver og gjøre alle tingene 100%. 

Dette blir en spennende uke som jeg gleder meg til og dele med dere! 

(Det er lov og la seg friste) 

 

Har dere lyst og følge med videre?

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen på facebook!  meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️ gleder meg til og se dere! https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Mitt ansvar som pårørende er og beskytte meg selv

Jeg har tenkt litt igjennom min rolle som pårørende i dag og har komt frem til hva som faktisk er mitt ansvar i denne situasjonen!


1. sørge for og tilegne meg nok informasjon og kunnskap om denne rollen nok til og ikke ta problemene over på meg selv

 

2. lage regler for meg selv slik at jeg ikke blir den skadelidende. Grenser er kjærlighet også.

3. Være ærlig i møtet med den som har problemet, aldri sy puter under armene eller bagatelliser.

4. ikke til noe som helst tidspunkt eller situasjon muliggjøre videre for misbruket.

5. vise at man alltid er der så lenge en blir møtt på en rusfri måte og blir behandlet med respekt.

som dere ser handler alle disse punktene om og beskytte seg selv i pårørenderollen og slik skal det faktisk være. Jeg vet hvordan det er og ha pårørende rundt meg, jeg vet hvor lite jeg brydde meg om hva jeg påførte mine pårørende. Det viktige er at pårørende redder seg selv, tar vare på seg selv og tar avstand ifra den som er i aktiv rus.


TRO meg jeg vet hvor vanskelig det er, men siden jeg selv har vært både bruker og pårørende vet jeg så altfor godt hvor lett det er og bli medavhengig og faktisk gjøre rusen mulig for brukeren.

Jeg er pårørende og rusavhengig selv. Rollene er forvirrende og skaper engstelse

Pappa er ferdig operert og har vært på sykehuset i 22 dager siden sårene på beinet måtte gro før han i det hele tatt fikk ta operasjonen. Kneskålen hans er delt i to og han har hatt mye smerter. 

Pappa falt og slo seg og historien delte jeg på denne bloggen, innlegget finner dere her: https://monicavederhus.blogg.no/ambulanse-og-politi-pa-huset-i-natt.html. Innlegget skapte debatt da noen mente jeg utleverte pappaen min, men vi er veldig enige om denne bloggen.

Måten denne ulykken skjedde på skapte kaos innvendig for meg, jeg er plutselig pårørende datter og jeg prøver og finne rollen min oppi det hele, uten og kjenne russug selv. Det er komplisert og vanskelig, og det eneste jeg kan gjøre er og dele følelsene dette skaper innvendig. Jeg har alltid holdt munn når det kommer til dette, som datter til en alkoholiker har jeg lært meg og holde alt for meg selv, det akter jeg og ikke gjøre lenger. 

Denne uka kommer pappa hjem og jeg kommer til og trenge og tømme meg som aldri før, man vet aldri hva dette vil gjøre med meg som rusfri og hvilke traumer som vil komme tilbake. Jeg har bestemt meg for og være ærlig og åpen uansett hvor vanskelig det måtte bli, det er den eneste veien for meg, foruten og starte og ruse meg igjen og det er ingen alternativ lenger. 

Å sette grenser for seg selv og alle som skal være involverte i livet ditt er vanskelig når man har levd i 18år fullstendig uten kontroll eller grenser for seg selv, før var alt greit og alt bare ble viftet av meg, men nå krever jeg respekt og å bli behandlet skikkelig. 

I kveld skal jeg på “møteplassen” som er en arena for pårørende, systemet og brukere som møtes og diskuterer ulike tema. I dag er temaet når brukeren faktisk ikke ønsker hjelp og jeg føler det passer så bra akkurat nå. Pårørenderollen skal læres og jeg må bygges opp for og klare og være der for andre. Dette blir spennende!

Har dere lyst og følge med videre?

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen på facebook!  meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️ gleder meg til og se dere! https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Føler du deg litt negativ? ta en titt her

Mandager, jeg bare elsker dem! man starter på nytt med blanke ark og kan forme uken som kommer slik man ønsker det. Man kan unngå og gjøre samme feilene som i forrige og gjøre det bedre for seg selv i uka som kommer. Jeg bare elsker disse mandagene der jeg åpner boka med avtaler og prosessen starter med planlegging og forberedelser!

Å leve i nuet innebærer at man åpner bare ei uke i slengen, man ser bare en uke frem og ikke lenger. Å leve i nuet betyr at man ikke bekymrer seg for dagene som kommer og at man nyter hver eneste dag man får som frisk og levende. 

Vi er heldige som får starte denne mandagen og om man tenker seg om kan bare dette gjøre en takknemlig, for livet vi får leve og for alle tingene som vil komme våres vei bare vi åpner øynene våres og ser dem. Vi har lett for og bli blinde for de positive tingene som skjer og ofte legger vi ekstra merke til de negative. Det negative tar for stor plass, og man må faktisk være bevisst for og legge av seg denne tendensen, jeg er glad jeg har klart det.

Nå skal jeg ta fatt på denne nye mandagen, gjøre det beste utav den og lære alt som læres kan! jeg tar en restart og legger ifra meg alt som skjedde i forrige uke og legger alt av positiv energi i å gjøre denne uken bra. 

En fantastisk mandag ønskes dere, så blogges vi snart! 🙂

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Er alt så kjedelig? dra deg opp og gjør noe med det!

Ikke sitt og vent på at noe skal skje, eller at andre skal dra deg med på og oppleve det som er rundt deg, ikke sitt og si at alt er så kjedelig om du ikke har gjort ett reelt forsøk på og forandre dagen din! gå ut og gjør noe med det.

Hele mitt voksne liv har jeg hele tiden sagt at det skjer så lite rundt meg og at alt har vært så kjedelig på plassen jeg bor, sannheten er jo at det faktisk har skjedd masse rundt meg men jeg har valgt og drikke isteden! det er så mange ting man kan gjøre edru og det er kun deg selv som setter grensene og begrensningene! I dag har vi laga oss en god dag! og stedet jeg bor på er så langt ifra kjedelig som det kommer, det er bare jeg som har gått med tunellsyn og ikke sett alt før nå.

Som i dag kunne dagen endt med katastrofe, jeg har faktisk sovet bort mesteparten av dagen og var svært dårlig, negative tanker tar meg lett og uka har lagt press på meg som jeg ikke tåler særlig godt, min kjære dro meg med ut og vi har hatt en fantastisk dag sammen! dere ser på innleggene ifra i dag at vi faktisk ikke har hatt en eneste mulighet til og sette oss ned og si at alt er så kjedelig rundt oss.

Som min kjære sa i bilen på vei hjem ifra bingo! “det blir til slik som du lager det til sjæl” 

Ønsker dere en fantastisk avslutning på denne søndagen! uka som kommer er proppfull i masse spennende som jeg gleder meg til og ta dere med på! vi blogges i morgen 😉

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Hva gjør man på en søndag? Sjekk våres beste tips!

Det er søndag folkens og dette kunne blitt en meget dårlig dag om min form fikk bestemme. Heldigvis har jeg en partner som ville noe annet og nå har vi vært på date på Havfruen og spist nydelig mat, gått tur til Hendanes fyr sammen med en venn og står as we speak i kø til søndagsbingo!

Jeg kutta rusen og erstatter det med god gammeldags bingo og trim! 😂 våres beste tips i bilder!

Ut på date med min kjære!

I dag har jeg hatt en «flatline» som jeg kaller det, der uansett hvor lenge og mye jeg sover så er jeg totalt utslitt og det eneste i verden jeg har lyst til er faktisk og sove!
Heldigvis har jeg en mann som drar meg ut og finner på ting sammen med meg når disse tendensene viser seg 😁 nå er vi på date på Havfruen ❤️ Vi fikk gavekort fra mormor og besten i Bergen og dette er date 2/2 på dette gavekortet! Vi har virkelige gode mennesker rundt oss ❤️  Tusen takk mormor og besten for at dere er glade i oss og heier oss frem ❤️

Hvorfor gjøre det så vanskelig når det kan gjøres så enkelt?

I går investerte vi i elektrisk grill og har faktisk nå grillet to ganger 😁 jeg er lei av kull og brennsmak på maten og ser frem til mange mange gode kvelder med grilling venner og sol 😁

Det er genialt og grille maten, for i kjøleskapet og fryseren finnes det alltid noe som smaker bedre på grillen 😁  og dessuten kommer denne sommerfølelsen ekstra frem når man kan sitte ute på kvelden som nå uten og være kald og vente på maten som godgjør seg på grillen!

 

Vi har også gjort fryseren sommervennlig! slik er det og være rusfri på sommerstid, før hadde det vært fylt med øl og leskende alkohol. MYE bedre! 

Dette var kjempegodt! anbefales på det varmeste 😉

Liker du bloggen?

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Fullstendig uten filter

I dag er første dagen på lenge vi har hatt tid til og fokusere på de tingene som er viktige for oss, nemlig huset vårt og hagen utenfor. Jeg har vist at jeg er handy når jeg ønsker det, og at ryggen ikke setter grensene, men meg selv og hva jeg velger og få til! med god hjelp ifra min kjære så klarer jeg faktisk akkurat det jeg selv vil.

Det er varmt ute i dag! varmt nok til at jeg har kastet klærne og min kjære tok bilder av meg i aksjon, før hadde jeg aldri delt slike bilder men jeg har sagt at jeg er uten filter og må nesten stå for det. 

Hagen er pappas arbeide og det er han som har tatt kontrollen der, nå er han på sykehus og i går opererte han kneet som var delt i to etter ett fall. Han har nå vært på sykehuset i lang tid fordi sårene hans etter fallet måtte gro før dem kunne operere.

Jeg har tatt avstand til pappaen min over en periode nå fordi dette skjedde i beruselse, jeg har satt grenser for meg selv og har kontakt på mine premisser, jeg tror faktisk at fremtiden kan bli av den rolige sorten om vi bare samarbeider og kommuniserer med hverandre på en sunn måte. Som alle andre har sagt så er det faktisk ikke mitt ansvar, han tar sine egne valg men i bunn og grunn så er vi en familie 🙂

Håper dere har hatt en like fin lørdag som jeg har hatt til nå! noen dager er det bare godt og være til! Jeg har fått på meg klærne og har tatt en timeout inne i stua.

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share