En ny uke og ett nytt kapittel

Etter tidenes beste dag lengter jeg etter å legge hodet på puta og sove godt i natt! det er lenge siden jeg faktisk har lagt meg for natta og hatt grunn til og være sliten etter dagen, det er viktig for min psykiske helse og være i aktivitet. 

Det er så godt og være ærlig med dere også på disse dagene der alt er dritt, det er noe befriende med å bare skrive det av meg og jeg kjenner at jeg klarer å gi slipp. Jeg har fått mange kommentarer om at jeg er så tøff og modig men jeg kan love dere at jeg for mesteparten av tiden livredd for å bli dømt som sikkert alle andre. Jeg føler på mange måter at jeg har levd i ett fengsel med munnkurv og har blitt dratt lenger og lenger ned av tausheten. Nå har jeg valgt og være fullstendig ærlig om alt og blir tatt imot på en så god måte! det finnes ikke farlig og være ærlig og ytterst få dømmer meg. 

Jeg tenker at når alle vet sannheten så har jeg ingen grunn til å gå med angsten og skammen aleine lenger, jeg uskadeliggjør disse tankene som ville ødelagt for meg atter igjen, jeg bryter mønsterene mine for og aldri gå tilbake til det helvetet av ett liv jeg har bak meg. 

Akkurat nå har jeg det veldig bra her i sofaen sammen med mannen min (snart gifte oss) og jeg ser frem til uka som kommer! det føles godt og være uthvilt på en søndag og slippe den forferdelige fyllesjuka som har forfulgt meg hele mitt voksne liv. I morgen starter vi på en ny uke og ett nytt kapittel, og jeg ser frem til det 🙂 god natt kjære lesere <3 dere gjør meg vanvittig sterk!

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Im back!

I dag har jeg vært ute og kjørt og tatt bilder, jeg har sett vakre ting og har kjent denne iveren når jeg ser noe helt spesielt! denne iveren som har vært borte en stund nå men som er tilbake for fullt, denne eventyrlysten og rett og slett lysten til å leve. Endelig er jeg tilbake og fy fader så godt det er å ha det godt etter en så jævlig periode!

Denne perioden med nedstemthet har vist meg akkurat hvordan det var for meg og leve før, jeg hadde det slik konstant over flere år, dette tapet av lysten til og oppleve, leve rett og slett. Nå når jeg har hatt det så bra i denne rusfrie tilværelsen så har jeg alltid visst at disse dårlige dagene går over, at det ikke er permanent og at lysten og iveren inni meg snart er tilbake. Det er rett og slett godt og leve på slike dager!

På slike dager som dette der vi kjører rundt og knipser bilder føler jeg meg så mektig og sterk! det er vanvittig rart og føle seg så svak og i neste øyeblikk føle at man kan erobre hele verden aleine, men jeg regner med at det er slik livet kommer til å være en stund fremover. Jeg har traumer helt tilbake til jeg var veldig liten, det er ett helt stort lager med opplevelser som har preget meg som menneske som jeg nå tar tak i… Jeg kan ikke forvente og være lykkelig hele tiden men så lenge jeg har det ok, er det helt greit for meg!

Vi har i dag satt bilen inni en hall og har støvesugd og vasket den innvendig, så nå er den skinnende ren og pen. Jeg er så mektig inponert over denne bilen min som kommer seg overalt mens andre sliter, jeg er så stolt over at jeg kunne kjøpe denne og ikke minst kjøre den lovlig i en alder av 32år! personlige mål er viktig for fremgang og for og unngå stillstand.

Vi har rett og slett hatt en helt fantastisk søndag og jeg håper den bare varer og varer! det føles så lenge siden jeg hadde denne driven inni meg og denne motivasjonen til og bare være til. Jeg har savnet det.

 

Imens andre klager på snøen finner jeg den fantastisk! alt ser vakkert ut rett og slett. Håper dere har hatt en fantastisk søndag kjære lesere! <3 Det har jeg!

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Inpirasjon ifra hjemmet våres

Jeg og min kjære har en historie som ikke alle har, vi har faktisk klart og skape oss ett liv sammen og ikke minst ett hjem! da jeg ble sammen med han i mai i 2019 så bestemte vi oss for å være rusfri sammen. Vi klarte oss til september 2019 men fikk pusset opp massivt her i denne perioden der jeg ikke drakk alkohol. Vi sprakk desverre i september og i desember 2019 falt jeg ned trappen og knakk ryggen rett av, og siden den gang har vi ikke fått gjort noe mer men vi skapte oss den gangen ett grunnlag og ett hjem sammen som vi nå nyter i en rusfri tilværelse. Jeg har ikke ruset meg siden desember 2019 og hjemmet har blitt en viktig plass for meg. 

Som aktiv rusmisbruker følte jeg aldri at dette var mitt hjem, og for og være ærlig med dere såg dette mer ut som en rønne. Ingen kjenner seg igjen her og det føles godt at dette nå er ett sted jeg kan ta imot gjester uten og føle skammen over hjemmet mitt. Jeg og mamma kjøpte dette hjemmet sammen som første faste bopel og jeg har flyttet minst 30 ganger iløpet av mitt liv. Jeg ønsker å vise dere hjemmet jeg er så stolt over! det er her hjemme jeg finner roen og freden i kaotiske perioder, det er her jeg føler meg trygg og kan være meg selv. Alle fortjener ett hjem og ikke bare en bopel. 

Siden jeg jobber med det jeg jobber med i hverdagen, nemlig og hjelpe andre utav rustilværelsen og ut i det virkelige liv trenger jeg ett kontor! min kjære tenkte smart og laget til en løsning til meg på det store kjøkkenet, leiligheten våres er minimal og vi må utnytte plassen så godt vi kan. Her er den smarte løsningen!

 

Vi er veldig stolte over kjøkkenet våres! det såg rett og slett ikke ut før vi startet og på en økonomisk måte klarte vi og endre hele kjøkkenet uten å bli blakke. 

 

Nå har det seg slik at vi har hatt en stor vannlekkasje på badet våres, men vi pusset det opp før dette skjedde. Nå får vi alt på forsikring heldigvis, men vannlekkasjen gikk rett nedi sikringsskapet så det kunne endt ille for oss.

Her er badet nå, og dere ser på tapeten. Denne var overalt i leiligheten før vi startet! gremmelig!

 

Håper dere har fått litt innblikk i arbeidet vi har lagt ned i denne leiligheten og det er en glede å kunne si at jeg faktisk har begynt å bli mektig fornøgd med arbeidet og hvordan det ser ut her rundt oss. Ett hjem jeg trives i er viktig for min rusfrihet og stabilitet i hverdagen, det er her hjemme jeg skal være edru og da må jeg trivest i omgivelsene mine. 

 

Del gjerne folkens <3 Ha en nydelig søndag videre!

 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Livet handler om disse små positive tingene

Nå føler jeg meg litt nyfrelst etter å ha hatt en kjempefin dag i går, jeg føler jeg rett og slett har våknet opp som ett nytt menneske! det er så godt når man har det bra og så jævlig når man har det jævlig, og i dag våknet jeg til denne utsikten!

Da jeg såg ut så tenkte jeg at dette bare må bli en god dag, når jeg er istand til å se disse flotte tingene rundt meg, for når man er i kjelleren makter man ikke dette. Det er så enkelt å si at man skal finne noen og prate med, komme seg ut i frisk luft og gjøre noe men jeg skal love dere at når det først er ille så makter man ikke tanken en gang. Det føles helt himmelsk at jeg nå er istand til å se ut og tenke positive tanker og jeg tar det med meg videre.

Bloggen er i vinden og jeg prøver å promotere meg der jeg  kan, jeg har faktisk vært på topptopplisten i 4 dager nå! først en 9.plass for så en 16.plass i to dager, og i dag er jeg på 15.plass! jeg er veldig stolt over denne bloggen og det den står for og ønsker å spre både budskapet og positiviteten denne bloggen inneholder.

De siste dagene har jeg blitt kontaktet både av avhengige men også pårørende som har delt historiene sine med meg og jeg føler meg så vanvittig takknemlig! det livet jeg har bak meg også gir folk meg denne tilliten, jeg føler meg plutselig som en resurs for mennesker som er lik meg og innser hvor mye denne bloggen faktisk betyr. Aldri hadde jeg trodd at jeg ville bli blogger og blogge helt fullstendig åpent om alle svakheter og styrker, jeg blottlegger meg men finnes ikke redd….

Med denne bloggen har jeg knust både rykteflommer og bygdedyret og jeg føler at jeg nå har sannheten i mine hender, jeg kan fortelle ting her med den fulle og hele sannheten min slik at jeg unngår misforståelser og baksnakking. Det er vanskelig og snakke ille når man vet hele sannheten om ett menneske, jeg føler jeg har brent mange broer med denne åpenheten min og bygd opp mange flere og sterkere. 

Det er disse små positive tingene i hverdagen som er viktig, det å se ut vinduet på morran og faktisk tenke positivt! det at katten kommer og holder meg med selskap og koser seg i sofaen sammen med meg, dette er slike ting jeg ikke har klart og sett den siste uka men som jeg da setter enda mer pris på! grip dagen folkens og vær åpen om hva du føler 🙂 aldri press deg selv til taushet for det vil alltid komme og bite deg i baken senere. Ha en fantastisk start på denne søndagen kjære dere <3 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Dette er for godt til og være sant

Herregud! jeg har fått gjort mer iløpet av denne lørdagen enn på to uker til sammen! jeg har fått given tilbake og har sust rundt i hele dag og jeg finnes ikke sliten en gang! jeg har funnet tilbake til meg selv og det føles så ufattelig godt og endelig føle seg nyttig!
I kveld har vi vært på Bryggja igjen og hentet en hel kasse med boller og vi har vært hos onkelen min og snakket litt 🙂 vi sitter i en ren og ryddig leilighet og har hatt ett godt teamwork her i heimen på denne lørdagen. Jeg har vært dagens snapper og dette har faktisk dytta meg utav dette mørke hullet mitt. Av og til trenger man ett spark bak for å se hvor vanvittig mye bra som skjer rundt en og jeg er veldig takknemlig for all støtten!

Så mange pårørende og avhengige kontakter meg og sier at bloggen betyr noe for dem, dem finner trøst glede eller råd i hverdagen og dette var hele poenget med hele bloggen. Så lenge jeg kan hjelpe noen der ute så fortsetter jeg med åpenheten og åpenheten hjelper meg igjen.

I hverdagen føler jeg at jeg har en maske på meg, jeg veier mine ord og er ikke helt meg selv, men på denne bloggen er jeg 100% Monica og det føles så godt og trygt. Misforstå meg rett! ofte er jeg faktisk livredd her jeg sitter for hva som venter av kommentarer og tilbakemeldinger, jeg frykter alltid og bli dømt men velger fortsatt og være ærlig. 

Dette her har vært en god dag og denne tar jeg med meg videre i denne lange prosessen, det er lørdag og jeg er uten russug og ofrer ikke alle som fester en eneste tanke, dette kalles sjelefred og den bytter jeg ikke ut med noen som helst rus her i verden! å plutselig ha det så fint som jeg har det nå føles for godt til og være sant. 

En nydelig lørdagskveld ønsker jeg dere fantastiske mennesker!

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Fra kjelleren til toppetasjen på fem minutter

Under denne behandlingen føler jeg at livet tar vendinger brått og uventet og jeg blir kastet mellom kjelleren og toppetasjen på bare noen minutter, jeg føler ofte at jeg står uten kontroll og nesten litt manisk, og ofte glemmer jeg meg selv oppi kaoset! 

Jeg har vært i kjelleren en tur og som noen vet så er dette en møysommelig prosess som tar tid! jeg har lagt på sofaen og ikke ønsket og gjøre noe som helst og har vært i en tåke der jeg har glemt avtaler 5 ganger på rad og har begynt og vurdere mitt eget hode, ja jeg har faktisk lurt på om jeg har blitt gal. 

I dag derimot har vi ryddet og vasket hele leiligheten og jeg har måkt snø av bilen, alt på min måte med den knekte ryggen og min kjære har lagt inn en stor innsats i dagens dugnad! jeg fatter ikke at jeg kan vingle så kraftig som dette og være en dag helt fullstendig i kjelleren for så og klare og klatre meg oppigjen, men jeg håper virkelig at dette nå er enden på denne vanskelige perioden. Kjelleren er ingen hyggelig plass og være og man ser ikke hvor ille det har vært før det starter å bli lyst igjen. 

Når man har vært der nede en stund så føles alt så mektig når man merker at man er på vei tilbake, og flere ganger har jeg vært på gråten i dag. Det føles godt og være tilbake og jeg håper at dette varer! jeg er snapvert på mab.est2015 i dag, så legg til om dere ønsker å se meg i aksjon!

Alt er så mye lettere når man er to og jeg sliter noe helt vanvittig med ryggen min. Jeg er glad jeg har min kjære og lene meg på og som kan gjøre disse tunge tingene 🙂 for bare noen dager siden lurte jeg på om alt strevet var verdt dette her, og i dag har jeg bare lyst og leve for alvor igjen! det er vanvittig deilig og føle at man fungerer og slipper denne nagende dårlige konstante dårlige sanvittigheten! håper dere har hatt en finfin lørdag så langt kjære lesere!

 

 

 

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/710870607/posts/10164544614325608/?d=n

Til dere som klager på snøen

Noe har løsnet i meg, noe har blitt bedre uten at jeg vet hva…

Jeg er dagens snapper og måtte finne på noe så bestemte meg for å måke snøen av bilen! idet jeg kjente at snøen omringet meg ute og at hele håret var dekt med snø tenkte jeg bare på hvor vakker denne tilværelsen min er! hvor langt jeg har kommet og hvor fantastisk befriende det var og være ute igjen etter en hel uke i kjelleren.

Det laver ned ute og vi har blitt lovd 25cm med snø her jeg bor, som om vi ikke hadde nok ifra før! jeg husker faktisk ikke sist vi hadde ekte snø her på vestlandet og det eneste jeg hører er klagingen ifra andre om hvor ille dette er. Jeg tenker på alle barna som har en så stor glede av denne snøen og som nå nyter livet ute isteden for inni en skjerm inne i sofaen. Barna som til vanlig sitter inne er nå ute og i sosial omgang med hverandre! slik var det da jeg var liten også og ingen barn ble sittende inne i disse vintermånedene og vi hadde det så morro! endelig er barna våres ute i den sunne luften og jeg husker ennå hvor begeistret mine var når den første snøen lavet ned.

Vi voksne får heller bare passe på oss selv så vi slipper og falle på isen og skade oss, og jeg er vell den som er mest redd for akkurat dette. Jeg har blitt fortalt at platene i ryggen min har en svakhet så dem kan faktisk knekke inni meg, men jeg tar heller ekstra hensyn og går med gode sko. Når jeg kjører bil så kjører jeg etter forholdene og holder ekstra lav fart, så skal jeg heller komme meg igjennom dette snøkaoset for når jeg tenker på gleden til alle barna så er det hele verdt det! og noen ganger hjelper det faktisk og bare gå ut i snøen og bli skikkelig kald og våt, en liten oppvåkning! 

Ha en snøfylt helg kjære lesere <3

 

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/710870607/posts/10164544614325608/?d=n

Snappelørdag!

Heyhey folkens! i dag er jeg atter igjen dagens snapper på Metalheads sin snapchat mot mobbing! jeg skal faktisk snappe meg selv i hele dag og fortelle om livets ned og oppturer og hva den grove mobbingen jeg igjennomgikk faktisk har gjort med meg som menneske! det blir ikke mer ærlig en dette og jeg finner det terapautisk å snakke om ting jeg aldri har delt på verken blogg eller i samtaler med andre. DETTE blir spennende! legg til : mab.est2015 på snapchat om dere vil se meg i aksjon i dag! 

Jeg tok over denne snappen på onsdag også! etter den jævlige uka jeg hadde hatt våget jeg og faktisk bare dra meg oppav sofaen og stelle meg for å være med på dette prosjektet. Det endte faktisk med å bli den beste dagen på lenge, fordi jeg måtte skjerpe meg og komme meg oppav dette mørke stedet jeg hadde vært altfor lenge. Dette er vinn-vinn for meg og min psykiske helse og jeg håper dere får noe utav dette også 🙂

Noen ganger hjelper det å bli dratt opp litt, men nå snakker jeg ikke om når du virkelig er der nede for da hjelper faktisk ingenting. Dagene etter har blitt litt og litt bedre og jeg håper at denne lørdagen kan bli bra både fysisk og psykisk! Ha en fantastisk start på denne dagen kjære lesere og legg til snappen om dere vil se meg enten drite meg ut eller faktisk gjøre noe nyttig! 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

 

Jeg hadde dødsangst som 5åring

Som dere som leser denne bloggen og følger med vet at jeg nå er igjennom en traumebehandling. Dette er noe som tar alt av meg, av krefter og kapasitet og det har vært hardere en jeg kunne forestille meg. Jeg ønsker ikke å glemme hva som er viktig for meg i denne prosessen og har vært helt klar på at og dele har fungert for meg og gjort at jeg har klart og gi slipp. 

Jeg hadde dødsangst som 5åring og jeg vet at det er helt normalt og være redd for døden i denne alderen, men hos meg var det reell angst. En voksen person sa til meg “du er så søt når du sover” og han sa det mange ganger, jeg som allerede var nærvøs av natur og veldig redd for å sove om nettene ble enda reddere. Når jeg sier at jeg forsona meg med døden som 5åring så mener jeg det, jeg husker det så klart at jeg ba døden om å komme og hente meg fordi jeg orket ikke å leve slik lenger. 

I samme periode skjedde det noen ting som satte angsten igang i meg, ting som var skremmende for en 5åring og jeg husker at ett menneske kom på døren og knuste utelampen våres, og vi måtte være musestille for og late som om vi ikke var hjemme, mamma og jeg. Det høres sikkert ikke så alvorlig ut og som voksen hadde dette ikke blitt en stor greie for meg, men jeg var bare 5år gammel og skjønte svært lite. 

En gang våknet jeg også av at en mann var i sengen min midt på natten og angsten var en del av livet mitt helt ifra starten av. Jeg følte meg rett og slett utrygg og mobbingen som startet ganske så tidlig på skolen bare videreførte denne gruende følelsen i magen og redselen for verden. Jeg tenker nå at det er helt sykt at ett lite barn kan gå med en slik angst, men jeg forstår også mine traumer bedre nå. 

Som barn av en alkoholiker så hadde jeg en innebygd angst ifra starten av, dette behovet for å beskytte han og ikke fortelle noen om det, denne redselen for at han skulle skade seg eller komme utfor noe, alle disse ansvarene som barn ikke burde bære bærte jeg helt ifra starten og det har gjort noe med meg. 

Jeg er så glad for at jeg nå har startet med å bearbeide denne fortiden min sammen med psykolog og under kontrollerte forhold. Plutselig dukker det opp ting jeg har fortrengt og jeg fatter ikke at jeg våger og dele dette her med dere, disse mest intime og private tingene som bare har vært mine hemmeligheter hele livet er ute på åpen blogg, men jeg finnes ikke redd lenger! jeg er fri……

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

 

En bra start på nok en helg i rusfriheten!

I dag har jeg hjulpet onkelen min med start på bilen, kjørt pappa rundt på handel og har ryddet og vasket kjøkkenet! Jeg har den siste tiden tilbringt dagene mine på sofaen i kjent stil og har vært nedi en dyp dal etter traumebehandling og mange ting som har skjedd. 

Det er fredag i dag, og den første dagen på lenge jeg har følt meg nyttig! og den dårlige sanvittigheten jeg konstant går med er litt borte i dag. Jeg liker meg best når jeg kan gjøre tingene som skal gjøres, jeg liker og føle meg nyttig og effektiv men ryggen bestemmer over alt. Det er vanskelig og få ifra og være funksjonsfrisk til og måtte finne sine egne måter og gjøre disse hverdagslige tingene, jeg er rett og slett ikke vant med å ta hensyn til min egen kropp på denne måten. 

Denne uka som har gått vanvittig fort uten at jeg har fått gjort noe særlig foruten og være dårlig men nå satser jeg på og gjøre denne helgen bra for både meg selv og min kjære samboer <3 

Først når man begynner å komme oppav søla klarer man å gjøre disse tingene man pleier, for når man er nedi den så orker man overhode ingenting. En dag av gangen og noen ganger ett kvarter 😉

Jeg har oppdatert gruppa jeg har til bloggen på Facebook! Her vil jeg poste alle nye innlegg slik at det blir lettere og følge med! Meld dere gjerne inni denne gruppa ved å klikke på linken! ❤️https://www.facebook.com/710870607/posts/10164544614325608/?d=n