Hvordan og hvorfor startet jeg og ruse meg – Åpen ærlig og rusfri

Ett spørsmål som er ganske så åpenbart og som går igjen når mennesker spør om livet mitt så er det dette, hvordan startet det og hvorfor jeg søkte i rusen?

Spørsmålet er komplisert og sammensatt og det finnes så utrolig mange veier inn i rusen. Det er ikke til og stikke under en stol at min barndom var preget av rus og støy, jeg ble tidlig introdusert for de voksnes problemer og deres verden og på mange måter tror jeg at dette er genetisk. Jeg tror derimot at om jeg hadde hatt det trygt og godt i skolesammenheng så hadde jeg ikke startet og drikke og heller ikke hatt dette behovet for og hevde meg igjennom alkoholen. Jeg vokste opp med en tanke om og ALDRI bli som min far men veien var kort da jeg ble introdusert for rusen.

(Bilde ifra første gangen jeg drakk. Da drakk jeg 2 martini asti flasker på styrten og dere ser hvordan denne drikken føltes ut) 

 

Den første gangen jeg drakk følte jeg meg fri for første gang i mitt liv, helt uten angsten som herjet i kroppen og plutselig turte jeg og snakke! jenta som var fullstendig taus ovenfor alle foruten de få vennene jeg hadde klarte og ta til motmæle og faktisk si ifra til mobberene ifra skolen. Det var paradis!

Jeg hadde null selvtillit, null tro på meg selv og følte meg som verdens styggeste og mest ubetydelige menneske på jord og plutselig fant jeg ett stoff som gjor meg til en kul person alle ønsket og omgåes. Mobbeofferet ble sentrum for oppmerksomhet!

(Jeg mamma og en hund)

 

(Jeg og min bestemor lenge før jeg oppdaget problemene i verden)

 

Når mennesker spør meg om hvorfor jeg startet så tenker jeg hvorfor ikke? hvorfor ikke drikke når det får deg til og bli en helt annen person? når den personen du er når du er edru ikke er en person du liker? 

Mobbingen igjennom hele skolen var brutal og ødeleggende, jeg var fullstendig nedbrutt da jeg ble oppmerksom på denne drikken som forandret hele verden for meg, det er klart man faller for noe som gir en selvtillit! 

(I starten av barneskolen da mobbingen var til og holde ut, de første årene var ikke så ille og man ser det på hele meg.)

 

Jeg visste det ikke da men jeg ser det i ettertid, jeg var hektet ifra første slurk. Såpass sterk er avhengighet at man merker det med en gang. Drikkingen min ble jo avbrutt av at jeg ble gravid og fikk ett barn som 16åring og ta vare på, men de helgene vi fikk fri og kunne gå ut var jeg i mitt ess! det var disse helgene jeg virkelig var meg selv. Jeg har tenkt på det i ettertid og innser nå at jeg allerede da hadde store problemer med alkoholen, jeg drakk når jeg hadde lagt ungene mine og kunne sitte aleine foran pc’en og drikke hele kveldene. 

Av alle i denne verden burde jeg vært den første til og vite at jeg hadde ett problem, siden min far var alkoholiker og jeg har sett denne sykdommen på nær hold hele livet men jeg var i fornektelse. 

Da det ble slutt mellom meg og barnefar eskalerte drikkingen min som igjen førte til at jeg kom i kontakt med hardere stoffer, jeg fordømmer den dagen og kunne ønske det aldri hadde skjedd men etter første smak av amfetamin var jeg fullstendig hektet og fanget i ett nett jeg ikke kom meg utav. 

Da jeg var ung mente jeg at narkomane valgte det selv og ikke skulle forvente noe hjelp ifra samfunnet, jeg så på dem som avskum og jeg skammer meg over det i dag. Jeg vokste opp med voksne som fortalte at om man prøver narkotika dør man og jeg var leder for en kristelig nattkafe i hele ungdomskoletiden. Jeg var totalt imot narkotika helt til jeg plutselig ble introdusert for dette på fest, derfra falt hele livet mitt i grus. 

Jeg føler at historien min viser hvor lett det er og falle for rusen, hvor vanvittig fort man kan snuble og falle inni ett miljø man overhode ikke mente og komme i. Jeg føler at min historie viser at om noen hadde grepet inn den gangen så kunne dem faktisk endret livet mitt med enkle grep, jeg håper at voksne blir mer oppmerksom på barn som faller utenfor eller opplever mobbing på skolen, jeg håper at samfunnet blir åpnere og at det ikke er slik at vi aldri skal legge oss oppi andres saker, for i noen tilfeller så kan man faktisk redde liv. Bry seg mer om menneskene man har rundt seg og gjøre noe før det er for seint. 

Skremselspropaganda er noe jeg unngår for alt det er verdt, jeg forteller historien min for og vise hvordan det faktisk er. Og at det faktisk går lang tid ifra man innser at man har ett problem til det faktisk skaper problemer for deg, ta tak før og unngå og gå samme veien som meg.. … Jeg anbefaler den ikke til noen selvom den har lært meg vanvittig mye om livet! 

 

 

(Jeg føler at disse to bildene viser forskjellen på ansiktet mitt og hvordan mobbingen og usikkerheten hjemme startet og prege meg, jeg var ikke lenger ett lykkelig barn men ett barn med altfor store bekymringer) 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

 

 

Mitt store prosjekt “Hjem”

Aldri før har det vært viktigere og trives i eget hjem som nå! jeg er i en prosess der jeg forandrer hele livet mitt og det innebefatter også hjemmet mitt. Dette har vært ei bule igjennom mange år og bare ett sted jeg har sovet ut rusen for og være klar til neste runde, jeg har aldri følt at dette har vært hjemmet mitt men det endret seg idet jeg kuttet rusen og så hvor viktig det er og ha en trygg base. 

På lørdagskveldene når suget burde vært som verst finner jeg freden i stua mi sammen med min kjære der vi nyter av uka som har gått og gleder oss til den nye uka som ligger foran, vi bekjemper oddsene som vi har imot oss hver eneste dag og har valgt og dele denne reisen på denne bloggen som har blitt så viktig!

Nå kan jeg se tilbake på alle prosjektene vi har delt med dere og se hvor vi faktisk startet, vi startet på denne leiligheten i den tro at det aldri ville bli bedre! men nå har vi faktisk ett hjem vi er stolte av og som vi finner freden til og leve som rusfrie mennesker og en del av samfunnet igjen som vi en gang stod utenfor. 

I dag har jeg byttet gardiner og jeg har faktisk hatt disse lilla gardinene siden 2009! så etter 12år så tenker jeg det er innafor og bytte dem ut i noe som faktisk passer inventaret i resten av stuen 😉 

Jeg kjøper billig og gjenbruk er noe som går igjen i hjemmet våres, men denne gangen valgte jeg og kjøpe billig på Europris! jeg tenker at etter 12år med samme gardinene så er det innafor! og de gamle går til gjenbruk i andre rom i huset våres (selvsagt). 

Hva syns dere om resultatet? har jeg ett øye for slikt? jeg er iallefall kjempefornøgd og slike små endringer gjør stor forskjell på stua mi!

 

Jeg må også bare legge til at capsen er det IKKE jeg som har hengt der! og det er så absolutt ikke en del av inventaret! 😉 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Mitt kall her i livet er og dele om hvordan livet kan være

Livet begynner og flate ut og være stabilt igjen og nå nyter jeg bare denne følelsen av kontroll til det braker løst igjen. Livet byr på utfordringer og store kriser vil dukke opp rundt hver eneste sving, jeg har valgt dette livet for alternativet er så uendelig mye verre.❤️

Nå er det like naturlig for meg og ikke drikke som det en gang var og faktisk drikke og aldri i verden hadde jeg trodd at jeg ville komme hit jeg er i dag.  Veien hit har vært kronglete og turbulent men det hele har vært så vanvittig verdt det! 🌹

Fremover skal jeg holde mange foredrag om livet med og uten rusen og jeg gleder meg til og utfordre meg selv! jenta med sosial angst taler foran mange mennesker. Jeg skal på flere skoler og lage opplegg der og jeg føler at jeg får så mye igjen for akkurat disse tingene! det ville være dumt at så mange dyrekjøpte erfaringer på godt og vondt gikk til spille.❤️

Mitt kall her i livet er og dele videre hvordan livet faktisk kan være, hjelpe andre mennesker som ønsker seg ut og dele kunnskapen jeg har for og gjøre det lettere og stoppe før det er for sent. Det går lang tid ifra du får problemet til en ser konsekvensene og jeg tenker at det er her fokuset bør ligge.🌹

Å få lov og bruke meg selv og gjøre det jeg elsker er unikt og jeg tror det er en mening med at jeg er her i dag. Det var meningen at jeg skulle slite litt for så og komme tilbake til livet og dele veien med dere. Jeg gleder meg til fortsettelsen! ❤️

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Kan det bli mer romantisk?

En ting er vi flinke på og det er og sette pris på hverandre og finne på små hverdagsromantiske ting sammen! jeg tror det er viktig og huske på og være kjærester innimellom slagene og gjøre noe som bare er våres!

Etter NOK en fantastisk dag så avsluttet vi på refviksanden som er ett av mine favorittsteder! denne sandstranden har faktisk vunnet kåringen av “Norges vakreste sandstrand” og den lever virkelig opp til pokalen og dens gode rykte! anbefales varmt.

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Å være arbeidsledig er både vondt og ødeleggende for selvtilliten.

I dag har jeg vært hos psykologen etter at han har vært på ferie, jeg har pantet alt av flasker og har levert papp på Asvo, jeg har vasket litt kjøkken og har vært på bomtur hos pappa som ønsket seg hjem i dag men ombestemte seg idet jeg kom inn døren der. Jeg har også støvesugd bilen som har stått på listen over ting som skal gjøres i lang tid og det føles alltid godt når ting har blitt gjort! ❤️

I dag tok vi opp disse listene jeg lager meg over ting jeg må få gjort iløpet av dagene mine med  psykologen, disse  eviglange listene ingen menneske her i verden kunne klart og jeg blir like skuffet over meg selv hver eneste gang jeg ikke klarer det hele på minimal tid, jeg er dømt til og mislykkes på grunn av disse listene over ting JEG forventer av meg selv, for i bunn og grunn er det overhode ingen andre som forventer noe som helst av noe av det som står på disse listene. 

I bakhodet ligger denne tanken om at jeg selvsaboterer, noe jeg har gjort hele livet. Jeg er SÅ klar over det selv men presterer og gjøre det samme igjen og igjen… Definisjonen på galskap er og gjøre den samme tingen igjen og igjen og forvente ett annet resultat, akkurat dette går igjen i livet mitt og jeg gjør det både bevisst og ubevisst.

(Refviksanden i mitt hjerte)

I dag har jeg gjort 3 ting på denne listen jeg har laget meg, og i dag skal jeg faktisk være fornøgd med det! ellers ville jeg bare tatt fatt på den neste tingen, for så og gå til neste ting… helt uten og være fornøgd med meg selv eller føle at jeg har gjort noe som helst. 😞

Bakgrunnen for disse forventningene til meg selv tror jeg ligger i at jeg ikke har offisielt noe arbeid for tiden, ikke ett sted og gå hver dag for og utføre en jobb. Jeg er vant med og ha noe og bedrive tiden med, enten i fast jobb eller skole, nå må jeg lære meg og være fornøgd med og være hjemmeværende, drive denne bloggen og ta hensyn til en kropp som ikke fungerer. Jeg må ærlig innrømme at jeg føler meg mindreverdig og lite fornøgd med meg selv som arbeidsledig. Jeg vet det er en dum tanke, men det er akkurat det jeg føler.

(Måløy er den vakreste plassen) 

Å være arbeidsledig ufrivillig er ikke det samme som og drive dank, jeg jobber faktisk hver eneste dag for og en dag kunne komme tilbake til arbeidslivet, jeg gjør faktisk alt i min makt for og gjøre det men disse tankene rundt det er faktisk vondt og bære på og jeg tror veldig mange der ute føler på det samme. ❤️❤️❤️

Det gjør noe med selvtilliten og føle seg til liten nytte, som en ballast for samfunnet. 🌹

(Refviksanden i all sin prakt!)

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Disse unødvendige bekymringene

Jeg har alltid vært ett bekymret menneske som har slitt meg ut i forsøket  på og være klar når krisene dukker opp men jeg har funnet ut at uansett hva jeg bekymrer meg over så skjer det aldri, bare alt annet som jeg ikke kunne forutsett komme.


Etter at jeg kuttet rusen opphørte denne bekymra siden av meg fordi jeg så at livet kan man faktisk ikke kontrollere og uten disse unødvendige bekymringene så startet jeg og leve i nuet.
Jeg knakk ryggen rett av og var sikker på at jeg skulle dø av en alvorlig blodsykdom før jeg innså at jeg faktisk ikke kan kontrollere livet og plutselig kan det hele være over. 


marerittet er og ende opp som bitter og angre på alt jeg ikke har gjort i livet, marerittet er at bekymringene for både fortiden og fremtiden skal stå i veien for alle disse opplevelsene jeg har lyst og være med på! 


Nå bekymrer jeg meg svært sjelden, det er klart at noen bekymringer må være der, som å ha nok penger til det man trenger og at man har det bra men alle disse andre tingene vi faktisk ikke kan kontrollere uansett bør ikke ta opp plassen til langt viktigere ting som og leve livet til det fulle ❤️

En livsstilblogger med futt og fart i!

Jeg er egentlig ganske så stolt over at en blogg om rusen og veien ut har vært på topplisten over bloggere i Norge siden jeg startet, det at en slik type blogg når opp i toppen gjør meg stolt og kjenner på en ære av og få lov og drive på med dette. ALDRI hadde jeg trodd at jeg ville sitte og blogge flere ganger for dag slik at hele Norge faktisk kan lese det jeg skriver, det hadde faktisk skremt dritten av meg før.

Beskrivelsen av denne bloggen er jo livsstilblogg med en rød tråd og jeg er stolt over hva jeg har fått til! det er en ære og dele hverdagen på godt og vondt med dere selv om det til tider er vanskelig og sette ord på følelser jeg faktisk aldri før har kjent på.

Jeg husker faktisk ikke sist jeg var på ekte ensom, og det er mye takket være denne bloggen. Jeg slipper og sitte aleine med tanker og følelser som før ville spist meg opp innvendig og jeg er ikke lenger redd for og si meningen min. Alle som kjente meg før vet hvor lukket jeg var og hvor sjenert og lite frempå jeg var, nå føler jeg at jeg har sluppet ut av fengselet jeg skapte meg selv.

Livet mitt er akkurat nok kaotisk slik at jeg alltid har noe og dele og jeg har alltid vært ett tenkende menneske, jeg liker og drøfte ting og gjøre meg opp en mening og nå får jeg dele disse også med mange mennesker som kansje kan finne nytte i det! tenk og være så heldig og ha sin egen heiagjeng!

Det er ingenting som kan stoppe meg så lenge jeg fokuserer på det som er viktig for meg selv og deler åpent om såre tema som jeg ellers ville holdt for meg selv og ødelagt fremtiden slik jeg har gjort i fortiden.

Jeg har virkelig troen på fremtiden og at åpenhet faktisk kan redde mange, jeg tror det er mange der ute med unike historier men som ikke våger i fare for og bli dømt! Jeg håper at jeg kan brøyte veien og gjøre det lettere for noen. 

Masse kjærlighet til dere leserene mine som gjør dette vanvittig gøy for meg! 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

Hetebølgen kommer og klærne må av!

Nå er det varmt! nå er det på grensen til for varmt men slikt skal man ikke si åpent, det er faktisk som og banne i kirken. 😂

Jeg måtte hjem ifra besøket av pappa for og skifte i fare for og renne bort! ENDELIG er sommeren her! 🌞🌞🌞

På slike dager er det bare å finne det letteste man har i skapet og det som føles mest komfortabelt så her er det jeg fant frem 🤩

Egentlig er jeg ingen “jentejente” så når jeg først pynter meg er det viktig og dokumentere! hehe.. 😂

Nå skal jeg snart tilbake på sykehjemmet til pappa og være med på ett møte, vi har planlagt og grille i ettermiddag så her er det bare å følge med! blogges snart! 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

 

Støtten på denne bloggen er helt overveldende!

Jeg våkner opp til en helt ny dag og idet jeg går inn i stuen kjenner jeg duften av renhet ❤️ og det lover til og bli en god start på en helt ny uke. Jeg prøver som alltid og riste av meg nattens mareritt men er veldig glad for at jeg har fått sovet skikkelig, det er noe med disse mandagene!

Mandager som før var dårlige dager har blitt en restart for meg, på merkelige vis så ser jeg på mandagene som en ny start med nye muligheter til og gjøre det bedre denne uka. 

I går oppdaget jeg at jeg har vært edru i 1 1/2år! jeg teller ikke dager lenger men har en app på mobilen som holder tellingen, før sjekket jeg denne hele tiden og holdt oversikt over hvor mange helger jeg hadde vært rusfri og var til enhver tid oppdatert. Det er ikke lenger så viktig for meg hvor lenge jeg har “klart meg”, det viktigste er hva jeg får utav dagene og hvor langt jeg har komt i prosessen min, dagene betyr ikke noe om man ikke er tilstede i dagene og føler seg frisk.

Jeg er så klar over hvor fort alt kan rase igjen så nå nyter jeg bare en god periode og tar til meg alt jeg kan til neste kamp!

Tusen takk for at jeg får lov og være med selv med dere og at dere lytter selv i dårlige perioder ❤️

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

TIDENES søndag i heimen!

Etter den siste vaksinedosen har jeg følt at jeg har lidd av utmattelsessyndrom og har aldri fått nok søvn! jeg har hele tiden følt meg totalt utslitt, men i dag har vi fått dreisen på meg og jeg husker ikke sist jeg var så aktiv! IM BACK! 🤩

I dag har vi styrt på i hagen, vært til tanten min og ordnet litt organisasjonsarbeide, vært til pappa med saker han trenger og laga middag. Vi har også tatt frem hele sofaen og fått støvsugd og vasket under og jeg ønsker ikke og fortelle hvor skittent det var! usj. 😫

Mange av disse tingene er ting jeg har utsatt i det uendelige og bare gått og gnagd på det, jeg takler dårlig slike uferdige prosjekter så hver eneste gang noe blir fullført og gjort så kjenner jeg en lettelse i hele meg! ❤️

På slike dager der kroppen fungerer kunne jeg faktisk ikke hatt det bedre, jeg har overhode ingenting og klage over og er ett riktig privilegert menneske! jeg får lov og leve dette livet uten russug, det er ikke alle som får lov til det. 🌹

Jeg får også lov og dele livet mitt med mennesker som beriker det hver eneste dag  ❤️❤️❤️

Dette er den beste søndagen på lenge og den nyter jeg til det fulle og håper at også dere gjør det! 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share