Når tiden stopper opp og foreldre blir syke

Reklame | Ellos.no

Annonseinnlegg

September 2018 fikk jeg mitt livs store sjokk og opplevde det værste av det værste.
Pappa ble alvorlig syk, og den sterke bautaen i livet mitt svinnet hen til kreft.
Husker det som det skulle vært i går telefonen ifra Haukeland, der dem ba meg få han avgårde til Bergen allerede dagen etter, da dem hadde funnet en stor kul i pappas mage 🙁 jeg skulle på jobb den dagen men da jeg kom på jobb knakk jeg bare sammen og ble sendt hjem.
Hele kvelden tilbringe jeg og pappaen min ilag, og vi snakket som vi aldri før har gjort. Det er klart vi har snakket sammen, men den gangen snakket vi på en helt ny og åpen måte.
Tiden som kom var helt sinnsyk tung, pappa måtte igjennom 6 cellegiftkurer, og en stråling på slutten, og tilbringte mesteparten av tiden på sykehuset i bergen.
Det værste for han og oss var hodet hans, plutselig husket han ikke hvordan man skrellet en potet, han rotet med mobil og husket svært dårlig. Og en periode var jeg livredd for at det var noe som aldri ville komme tilbake. Papppaen min har hele livet vært kokk, og i den perioden vakte ikke tipping som alltid har vært hans lidenskap noen gnist i han lenger. Han gikk ned ifra å være ganske så svær til å være ett skjelett, og julen 2018 var en helt spesiell jul for oss 3 her, som alltid har feiret sammen <3
Plutselig ble det så utrolig viktig å være sammen, lage mat sammen, alltid ha kontakten imellom oss, og i ettertid ser jeg at denne diagnosen på mange måter har knyttet oss så mye nærmere hverandre og vi er plutselig en skikkelig familie, så det har komt noe positivt utav dette også.
Etterhvert har husken og hodet til pappa komt tilbake, han føler seg bedre, og får veldig god oppfølging av både Haukeland og Førde sykehus, og dem passer godt på at jævelskapen ikke skal komme tilbake. Men kulen var like stor som en håndball! Så jeg er så overlykkelig over at han har overlevd dette, og at han er på bedringens vei.
Nå når jeg har vært syk så har han hjulpet masse, med gode middager og støtte, så som jeg sier! Den halte hjelper den blinde her i huset. Når han er blitt frisk så hjelper han meg, som jeg hjalp han.
Å se pappaen sin så svak og syk har gitt meg masse mer respekt for foreldrene mine, jeg bryr meg mer og er mer omtenksom på deres følelser og hvordan jeg oppfører meg. Det er viktig å ta vare på dem og ikke gi dem hodebry med mine dårlige valg. Jeg har rett og slett blitt mer glad i dem, og er kjemperedd for at noe skal skje dem.
Nå ha pappa vært på kontroll i bergen og får snart svar på en PET- undersøkelse 🙂 denne gir svar på om cellene i magen hans er levende og beveger seg, eller er døde celler etter den store kulen hans. Mest trolig er dette bare arrvev siden kulen var så enorm, så vi krysser alle fingre og tær for at han skal få leve lenge og være frisk.
Denne episoden har virkelig satt en støkk i oss alle, og vi ser at vi ikke kan garantere for morgendagen! Det er viktig å leve i nuet og ta alle ting man får og gjøre det beste utav det 🙂 det er faktisk i dag man skal leve og nyte, for man vet aldri hva som venter bak neste sving og livet kan bli snudd på huet på bare noen minutter, så utnytt det du har foran deg og lev i øyeblikket. Når man har det bra så bruk dette til dårligere perioder, da har man noe å leve på mens stormen herjer.
Positiv tenking har reddet livet mitt, og dette er noe som har kommet med årene. Jeg er mer rolig i meg selv, og jeg lever mer i øyeblikket, ikke som før da jeg var rastløs og rotløs og aldri klarte å nyte en dag uten å sitte ubevisst i tankene og planlegge alt som ville komme.

Grip dagen <3
Slenger med ett bilde av julefrokosten vi hadde julen 2018 🙂 håper på en bedre og frisk jul i år, og får bare late som om det er min og Seb sin første sammen <3

Klær fra ellos.no

adidas Originals//adidas Originals//adidas Originals//adidas Originals//adidas Originals

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg