Jeg gir meg aldri når det kommer til urettferdighet

Reklame | Ellos

                     Urettferdighet

 Når det kommer til dette så klarer jeg ikke å lukke øynene eller gå forbi uten å ta det opp, og det gjelder uannsett hvem det er eller hva det gjelder. Rettferdighetssansen min kicker inn og jeg blir rasende forbannet, med all rett. Det jeg har lagt merke til er at det ikke er alle som reagerer på det, og ofte ser jeg at folk går med skyggelapper og ikke tør å bryte inn, selvom dem ser det helt klart og tydelig. Jeg er ikke skrudd sammen slik, og jeg er egentlig veldig glad for denne egenskapen. Når jeg oppdager urettferdighet så bryr jeg meg ikke hvem det gjelder, jeg reagerer kraftig uannsett hva. Ingen fortjener å bli behandlet urettferdig og slik er det bare, det er helt svart hvitt og det er ingen ynskyldning for dette.

Jeg tenker at det finnes så mange urettferdigheter også i samfunnet våres, og jeg kommer ikke til å tie før jeg ser en endring. Det er IKKE greit å sende psykisk syke hjem når dem oppsøker hjelp! Når dem har kommet hele den veien det tar å kontakte systemet, skal dem ikke bli møtt til en lukket dør, eller oppleve å bli avvist på noen som helst måte. Dem skal bli tatt på alvor, og bli innlagt med det samme, dem skal ikke få beskjed om å komme tilbake dagen etter fordi det er opptatt eller man ikke har tid akkurat da. Dere må være klar over at dere kan stå i fare for å sende disse menneskene rett i døden, og er dere virkelig villige til å ha blod på hendene deres resten av deres liv? Jeg har oppdaget mange feil i systemet på min lange reise, både igjennom egen erfaring men også igjennom historiene til andre, og i mange tilfeller kunne systemet plukket opp disse menneskene LENGE FØR. Jeg er nesten på gråten når jeg tenker på hvor mange systemet kunne reddet, og hvor mange av mine egne som kunne fått ett helt annet liv om dem ble møtt på en annen måte. Systemet trenger mer erfaring, rett og slett! Dem må vite hvordan dem skal endre denne ukulturen som fører til så stor frustrasjon hos brukerene sine, at dem faktisk ruser seg ENDA mer fordi dem ikke møter den forståelsen og den respekten dem fortjener! Når noen bryter løfter, brytes også denne kommunikasjonen ned, og om man ikke føler seg prioritert så mister man respekten for dem menneskene som prøver å hjelpe en.

Jeg ønsker ikke å miste flere, fordi systemet ikke fungerer som det skal. Jeg tenker at en sunn diskusjon aldri er forgjeves, og jeg ønsker å få fokus på psykisk helse og rus! Jeg kommer til å åpne munnen hver eneste gang jeg kan, og jeg nekter å gi meg før jeg ser resultater! Vi kan ikke lenger se på ett system som ikke fungerer som det skal, og psykisk syke blir sendt hjem med en boks med piller når dem ønsker innleggelse.

Ellos//Jacqueline de Yong//Ellos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg