Fellesskapet har reddet livet mitt

Når jeg sitter her og skriver for meg selv glemmer jeg at alle faktisk ikke vet alt og at for nye lesere kan det være forvirrende når jeg skriver om gruppa vi har hver eneste onsdag og dette fellesskapet. Ingenting i verden varmer meg mer en når jeg får lov og snakke og skrive om dette. 

Da jeg plutselig ble edru 18.desember 2019 stod jeg egentlig mutters aleine og med ett valg jeg var fryktelig usikker på. Jeg har sluttet og ruse meg mange ganger jeg, men har holdt bare i ett par måneder etter å ha bitt i meg ett enormt sug etter rusen. Jeg vil kalle dette og stå på vent, der man tenker på rusen konstant og det bare er ett tidspørsmål før man sprekker. Denne gangen ble det anderledes.

I januar 2020 møtte jeg ett menneske jeg er sikker på var skjebnebestemt at jeg fikk møte, til rett tid og på riktig sted snublet han inni livet mitt og skulle endre det hele, plutselig møtte jeg ett menneske som hadde vært edru i en årrekke og faktisk var fullstendig oppegående som menneske alikevel. Han viste meg en annen side, for jeg hadde aldri møtt noen som faktisk var rusfri over lengre tid og faktisk hadde ett liv. Denne mannen har forblitt i livet mitt og har blitt en av disse jeg henvender meg til når jeg behøver det.

Eysteinn er navnet og han ga meg muligheten til og starte en etterverngruppe her på det lille stedet jeg bor, det har blitt forsøkt før men har rent uti sanden, det skulle vise seg og endre hele rusfriheten min.

Jeg er faktisk ennå litt forundret over at han våget og gi meg dette ansvaret, og jeg undrer meg over hva som førte til at han såg noe i meg som gjor at han følte jeg ville klare dette. Med ansvaret for en slik gruppe tok panikken meg, jeg hadde sagt ja til og være ansvarlig for noe! jeg som dreper alle plantene mine, og hadde mange år med sprekker og alvorlig misbruk av alkohol bak meg. Dette ga meg noe og jobbe for, og lite visste jeg at ordene rusettervernet står for ville bli mine mantra for livet videre. 

Vi har klart og skapt noe unikt her jeg bor, med en gruppe mennesker som møtes hver eneste onsdag i ett koselig lokale og snakker om livet i rusen og ikke minst livet uten. Det eneste som blir krevd er at vi holder taushetsplikten våres hellig og har rusfriheten som ett mål for livet videre. Dette er ett fellesskap for alle og alle kan være med så lenge dem har en plan videre om å være rusfri sammen med oss. Det ville være feil og bringe rusen inni lokalene våres, og det har ikke skjedd til nå.

Aldri i mitt liv har jeg vurdert selvhjelpsgrupper og bildene jeg fikk i hodet når jeg tenkte på slikt var fullstendig forvrengte ifra sannheten. Jeg så for meg mennesker som satt i ring og ba, jeg såg for meg sekter og halleluja, men gruppene jeg har deltatt på og våres egen gruppe her har omvendt meg fullstendig. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten, det får meg fokusert på det som har skjedd og fremtiden som skal bygges, der kan jeg gråte og le til jeg griner, jeg kan dele fullstendig åpent i trygge omgivelser og jeg stoler faktisk mer på disse i rommet en jeg gjør med noen andre. 

Det er noe som skjer når du forteller noen hvordan du egentlig har det, det er som om byrder blir halverte og problemer blir lettere og håndtere når man har sagt det høyt, jeg sprekker ikke når jeg sier at jeg kjenner savnet etter rusen, jeg sprekker når jeg har det helt fantastisk og alt er amazing. Jeg trenger fellesskapet for og vite at jeg ikke er aleine om alle disse følelsene, og fy fader så mye jeg har lært på kort tid fordi jeg er omringet med mennesker som har gått veien før meg. Jeg har en dyp respekt for alle som har klart dette her, jeg ser på oss som vinnere av dette syke spillet vi har spilt så lenge. 

 

Jeg anbefaler selvhjelpsgruppe uansett problemstilling, det finnes ikke kleint og bildene en forestiller seg er langt ifra sannheten. Ingen andre kan forstå deg bedre en dem som har opplevd det samme, man blir møtt med forståelse og respekt, men også tøff kjærlighet. Selvhjelpsgrupper har reddet livet mitt ifra ensomheten det ville vært om jeg ikke fant dette akkurat da jeg fant det, uten dette hadde jeg stått aleine. 

Åpen ærlig og rusfri 

 

 

Her er gruppa dere ikke vil gå glipp av!

Om dere liker denne bloggen og har lyst og følge med videre så har jeg laget en gruppe til bloggen der jeg poster alle nye innlegg og små overaskelser! meld dere inn via linken her og vær med meg videre i denne rusfrie tilværelsen!  ❤️https://www.facebook.com/groups/1082825002055751/?ref=share

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg