Ettervern har nok reddet meg

Jeg tenkte på det her en dag, da jeg var så nærme å sprekke og jeg begynte å tenke på de tingene som holder meg tilbake når alt er som værst, og jeg fant ut at ettervernet faktisk har reddet livet mitt på mange måter.

Jeg har ett ansvar nå, jeg har noen å svare til og det har jeg aldri hatt før, og dette ansvaret veier tungt! Jeg mener ikke at ettervernet bestemmer over meg og at ansvaret jeg har er for tungt for meg, men det er på en måte noen å svare til OM jeg skulle gått på en smell, og tanken på å gå tilbake og fortelle dem dette gjør faktisk at jeg ikke orker tanken på å sprekke en gang. Det var helt tilfeldig at jeg endte opp i ettervernet og jeg vil kalle det ren flaks! Og nå betyr det så mye for meg, og jeg aner ikke hva jeg skulle gjort uten det.

Jeg anbefaler ettervern for absolutt alle som slutter med rusen fordi jeg selv hadde så ufattelig dårlige forutsetninger for å klare dette her, og jeg har klart det så langt. Man trenger noen som vet hva dem snakker om, man trenger å ha en plass som er litt hellig i hverdagen der man får tømme seg for følelser som kansje ingen andre kan forstå. Jeg priser meg lykkelig for at jeg har denne gruppen 2 timer i uka der jeg bare kan fokusere på hjertesorgen jeg føler på, uten at folk tror jeg skal sprekke bare jeg har tanker om det 🙂 det er noe med å snakke med likemenn! Man føler man blir sett, hørt og respektert på en helt annen måte enn ellers, og jeg føler jeg er så stolt over å få lov å være pådriveren for en slik gruppe <3

Sitter du der ute å sliter med tunge tanker, og kansje du vurderer å kutte rusen, så anbefaler jeg virkelig å ta kontakt med en etterverngruppe! For det hjelper! Jeg finner mye inspirasjon i mennesker som har klart seg lenger enn meg, det har jeg aldri fått oppleve før 🙂 å møte mennesker som faktisk har klart å kutte rusen! Det er noe med å gå i samme suppa med de samme menneskene rundt en, da er ikke forutsetningene for å klare seg helt der. Nye miljø og lytte til mennesker som vet hva dem snakker om har blitt en gullnøkkel i min tilfriskning, og jeg gleder meg til å få enda flere inni dette fantastiske miljøet ettervernet er!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg