Alkoholikerens datter! Mønsteret skal stoppes med meg, mine barn skal slippe!

Reklame | Lyko.no

Annonseinnlegg

Det er meg det, det ligger i genene våres dette her, alkoholikere, det er det slekten på ene siden har fått i sine gener, klart ytre påvirkninger har mye å si, men hos oss ligger det som en sykdom i våres slekt. Jeg kunne ønske det var noe annet som vi kunne fikset på enklere måter, som å ta enkle medisiner hver dag for å slippe å bli syke av det, eller ett drag i ansiktet som ligger i slekten om dere forstår. Hos oss er det alkoholisme, og det er så vanskelig å komplisert at det er vanskelig for meg å sitte å blogge om dette. Det er vanskelig å forklare når det bare er noe som ligger i deg, som du ikke klarer å sette fingeren på, men som er så klar og tydelig foran deg! Samtlige har det i seg hos oss, og det går i arv i generasjoner på generasjoner. Familien min på ene siden har aldri vært «normal» men har masse forhistorier som viser at dette ikke bare er noe jeg tror men jeg vet det sikkert att alkoholisme faktisk ligger i genene dine, og har rammet også meg selv nå.
Man trenger ikke å være en åpen alkoholiker, som raver gatene og er synlig for allmennheten, man kan leve med denne sykdommen hele livet uten at noen oppdager den, man kan la det gå utover de helt nærme, så ingen ser oppførselen din, og du kan skjule den så lenge du lever fordi alkohol er lovlig vare, den finnes overalt og det er greit å bli for full en gang imellom, og gjerne ofte om du er hyggelig nok og ikke er stygg med andre, med andre ord en stygg alkis. Er du en snill alkis som holder deg for deg selv, kan du leve hele livet ditt med problemet ditt uten at noen oppdager deg! Men hva gjør det med ditt indre? Får du det noe bedre? Er det så viktig egentlig hva andre vet?
I vår familie har vi en skavanke til som er helt vanvittig vanskelig for andre å oppdage på oss! Vi lider av en angst som er større enn fjellene vi har rundt oss her vi bor, vi holder oss inne i lange perioder, vi klarer ikke å gå ut og unngår dette for alt i verden, noen av oss har faktisk 15år inne i ett hus uten å klare å gå på butikken før klokken er 10 på elleve for da vet vi det stenger, og er lite folk. Springende til og fra butikken med en angst vi skal hjem og bygge større med frykten våres. Denne angsten har samtlige jeg har snakket med i min familie! Og historien gjentar seg gang på gang. Jeg er LIVREDD mine barn skal få noen av disse skavankene som gjentar seg, og gjør alt i min makt for at ytre påvirkning kan stoppe disse. Men hos oss ligger angst og alkoholisme på høysetet. Dette har ødelagt livene til mange i min familie, kuet dem til ett ensomt liv, og jeg bryter nå dette mønsteret!
Jeg orker ikke å la det gå lenger, jeg orker bare ikke tanken på at jeg skal ende opp slik. Jeg klarer ikke tanken på at jeg blir husket for alkoholikeren som ingen såg i gaten på slutten av livet, og om jeg dør ung vil jeg ikke at andre skal tenke at jeg slet så mye i livet, at det kansje ikke var rart at kroppen min bare ga opp på grunn av rusen. DET er mitt største mareritt!
Etter den frykten så kommer frykten for å bli husket for det jeg har gjort før, og det jobber jeg med hver eneste dag. Men jeg er redd jeg blir husket for den stygge alkisen jeg var! For jeg var overhode ikke snill av og til, og jeg lot ting gå utover helt feil folk! Jeg lot min dårlige form gå utover mennesker jeg møtte som overhode ikke fortjente det, men jeg var ikke en voldelig alkis!
I vår familie lar vi det også gå utover de nærmeste når vi sliter, det har skjedd alltid, også med meg. Når vi ikke har det bra med oss selv mister vi totalt empati og kjærlighet for andre, vi spyr ut i munnen med de styggeste tingene noen kan si, og vi prøver å gjøre andre veldig små og ubetydelige. Vi blir psykopater med de nærmeste og det er en ting jeg overhode ikke står for!
Jeg ønsker å bli husket og oppfattet for den jeg er i dag! Med masse følelser for alle rundt meg og ett hjerte som er stort nok for alle som ønsker meg. Jeg bryr meg virkelig om alle nå, og jeg har virkelig forandret meg, for å forandre dette mønsteret som ligger som en sykdom i våres familie! Den er komplisert og vanskelig å oppdage for dem rundt, men vi lever med dette hver eneste dag og jeg har hatt en helt unormal barndom uten kjærlighet, regler rutiner eller noe som helst trygghet rundt meg. Dette er en sykdom som bare går utover barna, og det mener jeg med hele mitt hjerte. Jeg skal stoppe dette mønsteret som det er det siste jeg gjør på denne jorden!
Mine barn skal ikke ha en mor som ender opp som alle de andre, jeg er bedre enn dette livet og skal aldri tilbake dit. Jeg vil gjøre alle obs på tegnene, jeg vil opplyse folk igjennom denne bloggen om hva alkoholisme kan ødelegge, men også lære folk hvordan dem skal støtte noen som har et rusproblem. Fordi det ligger i kroppen våres, som en automatikk vi ikke klarer å stoppe. Vi trenger ikke råd eller belæring, fordi det ligger latent inni oss, og vi må se lyset selv eller oppleve noe som virkelig får oss til å åpne våres øyner. Jeg har aldri møtt noen som er rusfri på grunn av noen andre! Og det mener jeg av hele mitt hjerte.
Ingenting i verden kan stoppe rusmisbrukere, men vi trenger bare kjærlighet, støtte og noen som vi vet er i ryggen våres når vi prøver å slutte. Det er ikke vits å gi oss opp eller slenge stygge ord ut når vi driter oss ut, for det kommer vi til å gjøre maaaange ganger, helt til det funker for oss! Når vi først ser dette lyset, går vi aldri tilbake, men trenger massiv støtte og hjelp til organisering, for vi har som regel mange ting vi har ødelagt fullstendig. Det er når vi slutter vi trenger hjelpen, ikke når vi er i aktiv rus. Vi trenger å få ryddet opp og få overblikk over situasjonen våres. Vi trenger enkle ting som kan få oss til å innse at ting kansje kan løses allikevel, og at ting ikke er så mørkt som det var først. Vi trenger noen som vi stoler på, og gjerne mange som har klart denne jobben før oss, for dem skjønner oss og forstår våres språk!
Ting vi vil fortelle og sliter med må ut! For så å bli ferdig og gå videre.

neglelakk fra Lyko som jeg anbefaler på det sterkeste. Den tørker etter sekunder! Neglelakk som tørker på sekunder! Annonse

IsaDora

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg